Η ομάδα του τομέα Γεωπονίας- ΕΠΑΛ ΑΜΥΝΤΑΙΟΥ σας εύχεται καλές γιορτές!!!

Τρίτη 28 Μαΐου 2013

Φρέσκιες ιδέες για την καλλιέργεια λαχανικών σε δοχεία και γλάστρες σε βεράντες

Ιδέες για να διακοσμήσετε με φυτά

Αν αναζητείτε έναν τρόπο να μεταμορφώσετε τη διάθεση ενός χώρου με μία και μόνο κίνηση, τότε θα σας συμβουλεύαμε να καταφύγετε στη βοήθεια της φύσης!
Ένα μπουκέτο φυσικά λουλούδια σε ένα βάζο της επιλογής σας, μπορεί πραγματικά να φέρει χρώμα, ζωντάνια, αίσθηση φρεσκάδας στο χώρο που εγκαθίσταται. ..
Για του λόγου το αληθές ως προς το πόσο αποτελεσματικές μπορεί να είναι μερικές ανθοστολισμένες διακοσμητικές πινελιές, αλλά και για έμπνευση, μαζέψαμε για εσάς όμορφα παραδείγματα διακόσμησης με φρέσκα λουλούδια, που διαχέουν «αέρα άνοιξης» στο σπίτι σας!


palette_1

Δευτέρα 27 Μαΐου 2013

ΦΥΣΙΚΟ ΜΕΤΑΛΛΙΚΟ ΝΕΡΟ

ΜΙΑ ΜΑΤΙΑ ΣΤΟ ΠΑΡΕΛΘΟΝ. Σύμφωνα με το θρύλο και την παράδοση το Ξινό Νερό ήταν γνωστό από την αρχαιότητα, όχι μόνον για την όξινή του γεύση αλλά και για τις Θεραπευτικές του ιδιότητες. Σ’ ένα παλιό δημοσίευμα στην εφημερίδα "Καθημερινή", ο Γιάννης Χρυσάφης αναφέρει σχετικά: "Το χωριό αυτό ήταν γνωστό από την εποχή της Τουρκοκρατίας με το όνομα "Εξή-Σου", που σημαίνει Ξινό Νερό. Αυτό το όνομα διατηρήθηκε μέχρι σήμερα. H πηγή βρίσκεται σε υψόμετρο 670 μέτρων στο ομώνυμο χωριό. Στο μέρος αυτό το καλοκαίρι κυριαρχεί η δροσιά. Και τη δροσιά αυτή έρχεται να επαυξήσει η ευλογία ενός νερού μοναδικού, που χαρίζει την αναζωογόνηση στον περαστικό ξένο και τη διαρκή υγεία και ευεξία στους κατοίκους της γύρω περιοχής.