Η ομάδα του τομέα Γεωπονίας- ΕΠΑΛ ΑΜΥΝΤΑΙΟΥ σας εύχεται καλές γιορτές!!!

Κυριακή 19 Απριλίου 2015

ΕΚΘΕΣΗ ΑΝΘΟΚΟΜΙΑΣ ΛΑΧΑΝΟΚΟΜΙΑΣ ΚΑΙ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ ΤΡΟΦΙΜΩΝ

Ο τομέας Γεωπονίας Τροφίμων και Περιβάλλοντος στην είσοδο του Δημαρχείου Αμυνταίου παρουσίασε την έκθεση ανθοκομίας - λαχανοκομίας και προϊόντων που παρασκευάστηκαν στα πλαίσια των εργαστηριακών μαθημάτων από τους ίδιους τους μαθητές με την επίβλεψη των καθηγητών τους.

Σάββατο 18 Απριλίου 2015

ΕΠΑΛ ΑΜΥΝΤΑΙΟΥ ΤΟΜΕΑΣ ΓΕΩΠΟΝΙΑΣ ΕΡΓΟΥ ΤΟΠΙΟΥ ΚΑΙ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ


ΕΚΘΕΣΗ ΠΡΟΙΟΝΤΩΝ ΚΑΙ ΑΝΘΟΚΟΜΙΚΗΣ 
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΕΣ ΠΑΙΔΙΩΝ 
Στα πλαίσια εργαστηριακών μαθημάτων πραγματοποιήθηκαν παρασκευές προϊόντων από υλικά του πρωτογενή τομέα -κομπόστες, μαρμελάδες, τουρσιά κ.ά. καθώς και ανθοκομικές καλλιέργειες -ζουμπούλια, γεράνια, μπιγκόνιες, αρμπαρόριζα κ.ά.   όπου έγιναν με φροντίδες των μαθητών του τομέα Γεωπονίας και την επίβλεψη των καθηγητών ειδικότητας.
Η προβολή της έκθεσης πραγματοποιήθηκε στον χώρο του σχολείου.

Η ηλεκτρονική διεύθυνση του σχολείου μας είναι   ΕΠΑΛ ΑΜΥΝΤΑΙΟΥ


Τετάρτη 15 Απριλίου 2015

ΟΙ ΔΡΟΜΟΙ ΤΟΥ ΚΡΑΣΙΟΥ

ΙΣΤΟΡΙΑ ΚΡΑΣΙΟΥ ΑΜΥΝΤΑΙΟΥ
Η καλλιέργεια του αμπελιού στην περιοχή του Αμυνταίου χάνεται στα βάθη των αιώνων και ξεπερνά τις 2 χιλιετίες. Ευρήματα από τις αρχαιολογικές ανασκαφές (κλαδευτήρια, πιθάρια, ρετσίνι και σπόροι) στην ελληνιστική πόλη των Πετρών, μαρτυρούν την καλλιέργεια του αμπελιού και την παραγωγή κρασιού. Επίσης η λατρεία της θεϊκής μορφής του Διονύσου αποδεικνύει την εξέχουσα θέση που είχε το κρασί στην καθημερινή ζωή των κατοίκων. Στα χριστιανικά χρόνια η λατρεία του Διονύσου αντικαθίσταται από τη λατρεία του Αγίου Τρύφωνα. Αρχές του 19ου αιώνα ο Αλή Πασάς φαίνεται να παίρνει φόρο σε κρασί και να το μεταφέρει στην περιοχή των Ιωαννίνων.